Liga Națiunilor, la pauză. Rezumat și prospecte

Home » Liga Națiunilor, la pauză. Rezumat și prospecte

UEFA Nations League, cunoscută românilor drept Liga Națiunilor, este o competiție relativ nouă aflată doar la a treia ediție de la debut. Scopul creeri acestei competiții este să aducă spectacol fotbalistic în special în pauzele competiționale și între cele două mari turnee, campionatul European de fotbal și campionatul mondial. Competiția aduce cu ea multe surprize și răsturnări neașteptate de situație, întrucât unii selecționeri decid să experimenteze diverse formule de joc și să aducă fotbaliști tineri și neexperimentați la echipele naționale pentru a debuta la un turneu final în tricoul țării lor.

Liga Națiunilor – Scurtă istorie

Liga Națiunilor a avut turneul de debut acum 4 ani, structura competiției fiind modificată pe parcurs pentru a oferi valoare competiției și a o face mai atractivă.

Finala primei ediții UEFA Nations League a fost găzduită de Portugalia în anul 2019, care a și câștigat turneul inaugural împotriva Olandei, iar cea de-a doua ediție a fost găzduită în 2021 de Italia, finala de la Milano fiind câștigată de actualli campioni mondiali – Franța împotriva Spaniei.

Pariază minim 22 RON pe meciurile din Superliga la Superbet și ia un free bet de 23 RON
în fiecare etapă!

Liga Națiunilor – Structura competiției

Liga Națiunilor este divizată în 4 ligi diferite clasificate de la A la D, cu câte 4 grupe în fiecare ligă, excepție făcând Liga D care are doar două grupe.

Primele plasări ale naționalelor în grupele UEFA Nations League au fost făcute în funcție de coeficientul de clasificare UEFA, iar după sezonul de debut echipele au șansa de a promova într-o ligă superioară prin câștigarea grupei sau de a retrograda într-o ligă inferioară în cazul ocupării ultimului loc din grupă.

Doar câștigătoarele grupelor Ligii A intră în faza semifinalelor, iar una din cele 4 echipe va găzdui faza semifinalelor și cele două finale, care se vor disputa între 14-18 iunie 2023.

Liga Națiunilor, sezonul 2022-23 – Rezumatul grupelor

Liga Națiunilor

Prima fază a turneului s-a încheiat după 4 etape jucate, iar surprizele nu au încetat să apară cu câteva mari favorite fiind în postura retrogradării, inclusiv deținătoarea titlului mondial, Franța.

Liga A

 1. Cu doar două meciuri rămase de jucat panâ la atingerea fazelor eliminatorii, prima grupă a Ligii A aduce și prima mare surpriză, cu Franța aflată pe ultimul loc având doar 2 puncte din 4 meciuri jucate, Danemarca și Croația fiind cele care luptă pentru câștigarea grupei cu 9 respectiv 7 puncte.
 2. Surprize de proporții găsim și în așa numita „grupă a morții” – grupa 3, în care finaliștii campionatului European, Anglia, se află pe ultima poziție a clasamentului cu doar 2 puncte, suferind în ultima etapă o înfrângere usturătoare și neașteptată cu scorul de 4-0 pe teren prorpiu împotriva Ungariei. Germania speră alături de liderii grupei Ungaria să se claseze pe primul loc la finalul celor 2 meciuri rămase, în timp ce Anglia nu-și mai permite pași greșiți dacă dorește să se salveze de la retrogradare.
 3. Grupele 2 și 4 din Liga A sunt ceva mai balansate cu rezultate ce fiecare iubitor al fotbalului le aștepta, Spania și Portugalia, respectiv Olanda și Belgia fiind țările ce luptă pentru a se califica în semifinale.

Liga B

 1. Liga B este foarte urmărită în anticiparea țărilor ce vor promova în Liga A, unul din duelurile de top fiind dat între Ucraina și Scoția în grupa 1, cele două echipe fiind despărțite momentan de un singur punct.
 2. Grupa a doua ne aduce o înfruntare între doar între 3 țări cu toate că sunt 4 echipe în clasament, deoarece Rusia nu a fost lăsată să participe în urma situației politice actuale, iar Israel și Islanda par a fi singurele capabile din grupă pentru a lupta la promovare.
 3. Grupa a 3-a ne prezintă și cea mai mare dezamăgire, cel puțin pentru România, întrucât naționala tricolorilor pare împlântată pe locul 4 cu doar 3 puncte acumulate, având 3 înfrângeri și o victorie. Mai rău, ultima înfrângere din Liga Națiunilor am suferit-o pe teren propriu împotriva Muntenegrului. Cu toate că șanse matematice pentru salvare de la retrogradare există, tricolorii nu au arătat capabili de a produce surprize, ba mai mult ceva pare să lipsească din punct de vedere al motivației echipei României, așadar perspectivele pentru următoarele două meciuri ne îngrijorează cu adevărat. Grupa este condusă de Bosnia și Herțegovina și Muntenegru cele două având 8 respectiv 7 puncte.
 4. Grupa 4 din această ligă e dominată firesc de Norvegia cu 10 puncte, Serbia fiind relativ aproape de lideri la doar 3 puncte, iar Slovenia și Suedia sunt cele care trag să evite retrogradarea, cu doar 2 respectiv 3 puncte cumulate până acum.

Liga C

Liga C diferă ușor de restul ligilor din Liga Națiunilor întrucât echipele codașe din clasamentul grupelor vor juca play-out pentru retrogradare, și nu vor fi retrogradate direct, cum e cazul ligilor superioare.

 1. Liga C ne prezintă situații ceva mai așteptate, prima grupă fiind dominată de Turcia care are 4 victorii din 4 meciuri, iar codașa Lituania pare condamnată la play-out-ul pentru retrogradare fiindcă nu a reușit șă obțină niciun punct până acum, având doar un singur gol marcat și 12 goluri primite.
 2. Grupa a doua ne aduce prima echipă matematic promovată în Liga B – Grecia, care are un parcurs perfect cu 4 victorii din 4 posibile, iar Cipru și Irlanda de Nord sunt angrenate în duelul pentru evitarea retrogradării, fiecare cu câte două puncte cumulate.
 3. În grupa 3 avem din nou un lider surpriză, Kazahstan, care a reușit o dublă victorie împotriva Slovaciei și a reușit să se pune într-o postură favorabilă promovării. În această grupă, Belarus cu 2 puncte și Azerbaidjan cu 4 puncte țin coada clasamentului, iar lupta pentru evitarea retrogradării va fi una destul de strânsă.
 4. În ultima grupă din această ligă Georgia s-a instalat confortabil în fruntea clasamentului cu 10 puncte cumulate, fiind urmate îndeaproape de Macedonia de Nord aflată la doar 3 puncte distanță. Duelul dintre cele două echipe ce va avea loc în septembrie poate stabili echipa ce va promova și va fi cu siguranță punctul culminant al acestei grupe.

Liga D

 1. Această ligă din Liga Națiunilor este din nou ușor diferită și este compusă din doar două grupe. Prima grupă are liderul detașat Letonia cu un total de 12 puncte, iar Moldova aflată pe locul 2 pare a nu fi capabilă să țină ritmul, având doar 7 puncte din 4 meciuri ale grupei.
 2. A doua grupă e formată din doar 3 echipe, Estonia fiind favorită pentru promovare cu 6 puncte din 2 meciuri, restul grupei fiind completat de Malta de asemenea cu 6 puncte dar din 3 partide și San Marino, care nu a reușit să obțină niciun punct din 3 meciuri.

Prospecte de viitor (CONMEBOL)

Liga Națiunilor UEFA CONMEBOL
Sursa: uefa.com

Această competiție a devenit cu siguranță din ce în ce mai populară, acest lucru fiind demonstrat de interesul fanilor prezenți pe toate stadioanele Europei în meciurile disputate în grupe.

Pentru a păstra interesul publicului și a face competiția și mai atractivă, UEFA a anunțat o posibilă participare la următoarea ediție din Liga Națiunilor a celor 10 țări din CONMEBOL – federația Americii de Sud, întărind astfel relațiile dintre UEFA și CONMEBOL și oferind spectacol fotbalistic ce momentan suntem nevoiți să-l așteptăm câte 4 ani, reprezentat de Campionatul Mondial de fotbal.

Următoarele meciuri din Liga Națiunilor

Cu toate că luăm o pauză de la această minunată competiție, faza grupelor rămâne cu 2 meciuri de disputat, iar semifinalele și finalele vor avea de așteptat până în vara anului 2023.

Așadar concluziile grupelor precum și echipele ce retrogradează/promovează vor fi decise spre sfârșitul anului în luna septembrie, iar nouă nu ne rămâne decât să așteptăm reluarea Ligii Națiunilor și spectacolul ce-l va aduce acest turneu.

Pentru mai multe ponturi
urmărește-ne pe:

Facebook
Twitter
Telegram
Recomandăm
Case de pariuri de top
Fortuna

100% până la 500 de lei la prima depunere

Unibet

Un brand consacrat, internațional, de încredere

Mozzart Bet

Bonusuri și cote bune la rezultat și peste / sub

Disclaimer:Toate ofertele speciale și bonusurile prezentate pe pagina web pariez-online.ro sunt supuse unor termeni și condiții de acordare individuale din partea operatorilor care le oferă. Pentru a fi complet informat despre toate aceste condiții, studiați totdeauna termenii și condițiile relevante asociate fiecărui bonus și fiecărei oferte speciale în parte direct pe pagina web al operatorului. Această pagină web conține informații despre jocuri de noroc pe bani reali.Accesul la acest site este interzis minorilor.Jocurile de noroc pot deveni o problemă cu consecințe serioase dacă nu sunt practicate responsabil!
DMCA.com Protection Status