Agenție sau online: Care este mai avantajos pentru pariuri?

Home » Ghid pariuri sportive

Puțini pariori experimentați în ziua de azi pot spune că au pariat pentru prima dată în mediul online. Marea majoritate a pariorilor cel mai probabil au gândit și plasat primul bilet într-o agenție stradală. Explicația pentru acest fenomen poate fi una simplă: casele de pariuri, în marea lor majoritate, au intrat în mediul online de puțin timp, sau chiar dacă au fost prezenți online de ceva ani – acest drive pentru oameni de a paria online este relativ nou. Dar întrebările care trebuie puse sunt: Unde merită să pariem, online sau în agențiile stradale? Și ce avantaje avem dacă alegem o opțiune în favoarea celeilalte? Pe scurt, agenție sau online?

În rândurile următoare vom detalia avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni, astfel încât cei care au curajul de a-și încerca norocul și de a plasa un bilet să poate lua decizia ce-i va avantaja cel mai mult.

Nu toți operatorii au agenții stradale

În primul rând, trebuie să conștientizăm faptul că nu toți operatorii de pariuri au agenții stradale. Există anumiți operatori, așa cum este NetBet, WinMasters sau 888, ce se concentrează exclusiv pe mediul online, dar putem spune cu siguranță că toți agenții ce-i găsim la colț de stradă, precum Superbet, Baumbet sau Casa Pariurilor, au și prezență online.

Așadar ne dăm seama din start că acest lucru reprezintă un avantaj pentru cei ce aleg să parieze online – oferta este cu siguranță mărită și opțiunile de a alege operatori diferiți sunt vaste în mediul online.

Din păcate nu putem spune același lucru despre agențiile stradale. În marea majoritate a cazurilor, într-o anume arie sau locație vei găsi o singură casă de pariuri – rareori găsești mai multe branduri de pariuri în aceeași locație deoarece acest lucru nu ar fi fezabil. Deci dacă vii dintr-o comună cu populație mai mică sau chiar într-un cartier mai izolat al unui oraș mare, nu vei avea prea multe opțiuni în ceea ce privește agențiile caselor de pariuri. Dacă optezi pentru operatori online, în schimb, vei avea o ofertă incomparabil mai mare și vei putea paria prin casa de pariuri favorită.

Agenție sau online: program de lucru

Nici nu intră în discuție care mod e mai avantajos din punct de vedere al programului de lucru.

Toate agențiile stradale au program fix de lucru, și cu toate că marea majoritate au program destul de lung comparativ cu alte magazine, până aproape de ora 10 seara, este clar că agențiile stradale vor fi închise pe timp de noapte și unele chiar în timpul sărbătorilor legale.

Lucrurile stau cu totul diferit în mediul online, întrucât nu există zi în care acestea să nu permită accesul celor doritori să parieze sau cel puțin să caute cote avantajoase. Programul de lucru este de 24 ore/zi, 365 de zile pe an, indiferent de zilele cu sărbători legale, așadar pariorii pot accesa site-urile de pariuri online la orice oră din zi și din noapte, din orice locație din România, și pot alege să parieze mult după ce agențiile stradale și-au închis ușile.

Agenție sau online: Actualizarea cotelor

Cotele sunt în general foarte similare fie că dorești să pariez la o agenție stradală sau dorești să pariezi online. Desigur, cotele se schimbă periodic în funcție de numărul de pariuri plasate pe eveniment dar și în funcție de anumite știri, precum absența unui jucător important din compoziția lotului unei echipe.

Agenție sau online cote

La agențiile stradale cotele se vor modifica mai lent comparativ cu cotele aceluiași eveniment online, dar să nu fim tentați să credem că acestea nu pot suferi modificări. Dacă te afli la o agenție stradală, vei vedea cotele afișate pe un tabel, uneori chiar printate de casele de pariuri, dar acestea suferă modificări până la startul evenimentului. Așadar când calculezi potențialul câștig la evenimentele dorite, de multe ori te vei lovi de situația în care casierul îți va arăta un câștig potențial diferit de calculele tale, iar asta se datorează modificării cotelor.

În ceea ce privește pariurile online, cotele vor fi într-adevăr acelea ce le poți vizualiza, fără să ai parte de surprize. Ele suferă modificări destul de des, dar tu vei putea vedea acele modificări în timp real, iar biletul ce l-ai gândit va avea câștigul potențial calculat înainte de pariere cu cotele mereu actualizate, așadar surprizele neplăcute sunt aproape 100% eliminate.

Mai mult decât atât, pariurile online prezintă un avantaj mare pentru iubitorii de pariuri, întrucât ei pot compara cotele unui eveniment la toate casele de pariuri online, dar este imposibil ca pariorii să meargă pe la fiecare agenție stradală existentă pentru a compara cotele fizic.

Suport Tehnic/Asistență clienți

Pariurile online mai prezintă un avantaj crucial pe lângă programul non-stop, opțiunea de a apela la ajutor la orice oră din zi și din noapte. Acest ajutor este disponibil petru absolut oricine și pentru orice fel de dificultăți întâlnește persoana în cauză, fie că are nevoie de a fi ghidată spre finalizarea unui pariu sau întâmpină probleme tehnice legate de metodele de plată.

Asistența pentru pariurille online poate fi solicitată prin intermediul unui e-mail, acest lucru fiind recomandat pentru anumite probleme mai complexe și de durată ce pot aștepta un răspuns, sau poate fi solicitată prin intermediul Chat-ului Live unde solicitantul va primi răspuns aproape instant, dar soluțiile oferită sunt de regulă pentru probleme cu complexitate scăzută ce pot fi rezolvate pe loc.

Agențiile stradale însă oferă asistență prin intermediul casierilor la plasarea unui pariu, și informații cruciale legate de retragerile de numerar în cazul câștigurilor. Ce este însă diferit de mediul online, este reprezentat de necesitatea scăzută de asistență, întrucât plasarea fizică a pariului este realizată de casier, iar dificultățile tehnice vor fi întâmpinate de acesta în cauză, și nu de parior.

Așadar când comparăm cele două opțiuni, suportul tehnic este mai avansat în mediul online, dar necesitatea acestuia scade considerabil când pariem la agențiile stradale, așadar pare să fie oferit în egală măsură în funcție de necesitatea la ambele opțiuni de pariere.

Agenție sau online: Pariurile Live

Agenție sau online pariuri live

Agențiile stradale oferă, contrat așteptărilor unor pariori, opțiunea de a paria live pe anumite meciuri, însă poate nu e mare surpriza să aflăm că acest lucru este întâmpinat de multe dificultăți și plin de neajunsuri. Pariurile live la agențiile stradale presupun o ofertă limitată la daor câteva evenimente de mare interes, iar cum fiecare secundă contează la pariurile live, agențiile stradale îi vor dezavantaja pe pariori prin faptul că vor fi nevoiți să aștepte la coadă până când un casier îi poate servi. Chiar și atunci, pariorii vor fi la îndemâna casierilor să plaseze acel pariu live cât mai aproape de momentul dorit, lucru ce este aproape imposibil de coordonat, iar greșelile casierilor pot să apară datorită presiunii puse de pariori pentru a plasa pariul în momentul dorit.

Mediul online vine din nou în salvarea pariorilor, cu ofertă mult mai diversificată și personalizată în ceea ce privește pariurile live, iar faptul că pariorul are control asupra acestor pariuri, de la plasarea până la stoparea pariului, reprezintă tot ce-și poate dori un parior, fie el și începător, în ceea ce privește acest gen de pariuri.

Chiar dacă pariorii nu pariază live pe un moment din meci, online vor avea mai mult control asupra evenimentelor, având opțiunea „cash out” când consideră că și-au atins obiectivul acelui pariu sau când doresc să minimizeze pierderile, opțiune ce este inexistentă la agențiile stradale.

Agenție sau online: Bonusuri și promoții

În ceea ce privește plasarea pariurilor la agențiile stradale, singurele promoții de care un parior poate avea parte sunt promoțiile primile la biletele cu un număr foarte mare de meciuri și „pariul șansă”, din nou condiționate de numărul mare de meciuri plasate pe bilet. De asemena, la agențiile stradale bonusurile de bun venit vor lipsi, nimeni nu va găsi o agenție ce-l va premia cu un bonus pentru primul pariu plasat, iar acest lucru reprezintă cu adevărat un minus pentru agențiile stradale.

Online însă vom avea parte de la primul pariu de „bonusul de bun venit”, care de regulă va însemna mai mulți bani pentru pariere, fie la prima depunere sau după rulaj. Iar acest bonus îi va întâmpina pe pariori aproape la toate agențiile de pariuri online la care își deschid cont. De asemenea, în marea majoritate a cazurilor când pariorii plasează bilete online, promoțiile pentru pariuri nu vor întârzia să apare, iar acestea vor varia în funcție de competiție, de eveniment sau chiar de tipul de pariu plasat.

Dar un lucru este cert, și la această categorie promoțiile și bonusurile sunt infinit mai abundente în mediul online decât la gențiile stradale, iar pariorii se vor simți constant recompensați în funcție de tipul de pariu plasat dar și de loialitatea de care dau dovadă față de o anume casă de pariuri.

Încasarea câștigurilor

Agențiile de pariuri stradale oferă câteva avantaje din punct de vedere al retragerii sau încasării câștigurilor. Agențiile de la colțul străzii vor permite pariorilor câștigători să-și încaseze câștigurile fără niciun fel de așteptare, așadar instantaneu, iar suma de retragere este de regulă nelimitată.

Cu totul și cu totul altă poveste ne așteaptă la încasarea câștigurilor în mediul online. Pariorii vor avea limite zilnice la retragerea numerarului în funcție de metoda de plată folosită, dar vor mai avea parte de o surpriză neplăcută, și anume procesarea cererii de retragere a numerarului ce poate dura între 3-6 zile lucrătoare.

Pariază minim 22 RON pe meciurile din Superliga la Superbet și ia un free bet de 23 RON
în fiecare etapă!

Un alt dezavantaj major al retragerilor online este reprezentat de comisionul de retragere, care în funcție de suma retrasă și de numărul de tranzacții efectuate pe zi de pariori poate fi introdus de casele de pariuri, pe când la agențiile stradale acest comision este întru totul absent.

În concluzie:

Agenție sau online?

Este clar că marea majoritate a pariorilor care merg la agențiile stradale, sau cum le mai numim noi – agențiile de la colțul blocului, o fac în primul rând din obișnuință. Acești pariori vor fi familiari cu personalul angajat din agenție, cu tipurile de pariuri promoții oferite de agenție și cel mai probabil au o rutină de pariere legată de agenția stradală frecventată, unde cel mai probabil se întâlnesc și discută opâiuni de pariere cu prieteni și pariori cunoscuți.

Mediul online pare să fi acaparat o mare parte dintre pariori, în special tinerii ce sunt mai obișnuiți cu utilizarea metodelor de plată online și se simt mai confortabili să navigheze site-urile caselor de pariuri cu ușurință.

Cu siguranță casele de pariuri doresc să le ofere opțiuni tuturor pariorilor, iar pe lângă generația nouă, pariorii sunt atrași în continuare de agenția preferată de la colțul blocului. Acesta este motivul pentru care avem în continuare foarte multe agenții stradale iar numărul lor pare să fie în creștere, exemplul cel mai relevant fiind Superbet, care are peste 1000 de agenții stradale și o prezență puternică online.

Chiar dacă pariurile online, după cum am văzut, au multe avantaje în comparație cu pariurile plasate la agențiile stradale, pariorii ce sunt obișnuiți să meargă la agenția locală vor prefera în continuare să facă acest lucru în marea majoritate a cazurilor, și se vor focusa pe puținele avantaje ce le prezintă acestea în comparație cu mediul online.

Pentru mai multe ponturi
urmărește-ne pe:

Facebook
Twitter
Telegram
Disclaimer:Toate ofertele speciale și bonusurile prezentate pe pagina web pariez-online.ro sunt supuse unor termeni și condiții de acordare individuale din partea operatorilor care le oferă. Pentru a fi complet informat despre toate aceste condiții, studiați totdeauna termenii și condițiile relevante asociate fiecărui bonus și fiecărei oferte speciale în parte direct pe pagina web al operatorului. Această pagină web conține informații despre jocuri de noroc pe bani reali.Accesul la acest site este interzis minorilor.Jocurile de noroc pot deveni o problemă cu consecințe serioase dacă nu sunt practicate responsabil!
DMCA.com Protection Status