Ce înseamnă Handicap la pariuri?

Home » Ce înseamnă Handicap la pariuri?
600 RON Pachet de bun venit sport!
100% până la 500 de lei la prima depunere
Rețea offline și prezență online cu cote atractive
Un brand consacrat, internațional, de încredere
Bonusuri și cote bune la rezultat și peste / sub
Elanul unui nou venit cu cotele unui veteran al pariurilor
Bonus de bun venit generos, cote bune, retrageri rapide
600 RON bonus de bun venit pe primele 3 depuneri
100% până la 800 RON
Ofertă bogată cazinou
Cote OK la sporturi

Vorbeam aici despre mai multe tipuri de pariuri care se regăsesc în ofertele caselor de pariuri online. Noi am enumerat principalele pariuri, mai ales pentru cei aflați la început de drum în acest domeniu, printre care se număra și pariul cu handicap, un tip de pariu pe care l-am explicat pe scurt, dar care e un pariu foarte complex și de cele mai multe ori, poate veni în ajutorul pariorilor.

Handicap pe intelesul tuturor

În acest articol, ne-am propus să detaliem acest tip de pariu și să vedem cum putem să exploatăm la maxim cotele pe care bookmakerii le oferă în cadrul acestor pariuri.

Tipuri de pariuri cu handicap

Pariurile cu handicap se clasifică în două mari categorii:

 • Pariuri cu handicap european
 • Pariuri cu handicap asiatic

Mulți dintre voi fac confuzii între cele două tipuri de pariuri cu handicap și cu atât mai mult în cazul celor cu handicap asiatic, unde puțini știu exact ce înseamnă acestea. Dar haideți să vedem exact ce implică aceste pariuri și ce trebuie să știm înainte să plasăm un astfel de pariu.

Handicap european

Pariurile cu handicap european se împart în trei categorii. H1, HX și H2. În funcție de valorile pe care casele de pariuri online le oferă, ne putem da seama ce pariu să alegem din cele trei variante și de ce scor avem nevoie pentru ca acel pariu să fie câștigător.

În funcție de valoarea acordată, meciul respectiv pleacă cu un scor fictiv. handicapul european are doar valori întregi (+/-1, +/-2, +/-, etc). Iar asta e și una din diferențele dintre handicapul european și cel asiatic. Haideți să vedem exact, prin niște exemple concrete.

1. H 1 (-1) – FCSB – CFR Cluj – handicap pe echipa gazdă

În exemplu de mai sus, pentru ca pariul să fie câștigător, echipa gazdă, FCSB, trebuie să câștige partida la CEL PUȚIN două goluri diferență. CFR, teoretic, pleacă de la cabine cu scorul de 1-0. Iar ca FCSB să se impună, trebuie să se impună la CEL PUȚIN două goluri. Orice alt rezultat, face ca acest pariu să fie pierzător. (victorie la un gol diferență)

H1(-2) – FCSB – CFR Cluj

La fel ca și în exemplul de mai sus, lucrurile stau la fel, doar că avantajul fictiv de această dată e de două goluri. În acest caz, pentru ca pariul să fie câștigător pe echipa gazdă, FCSB trebuie să se impună la CEL PUȚIN trei goluri diferență. Orice alt rezultat, face pariul pierzător.

Cred că e destul de ușor de înțeles. Când pariem pe echipa gazdă, avantajul trebuie să fie cu CEL PUȚIN o unitate mai mare decât valoarea oferită. Începe de la –1, victorie la două goluri, -2, victorie la 3 goluri, etc.

 • H1(-1) – (2-0, 3-0, 3-1, 4-1) – cel puțin două goluri diferență!
 • H1(-2) – (3-0, 4-1, 4-0, 5-0) – cel puțin trei goluri diferență!
 • H1(-3) – (4-0, 5-1, 5-0) – cel puțin patru goluri diferență!

Observăm astfel din graficul afișat că handicapul pe echipa gazdă, H1, e câștigător doar în cazul victoriilor la o cel puțin o diferență de scor. De la valoarea indicată de handicap +cel puțin 1 gol!

2. (HX) -1FCSB – CFR Cluj – handicap pe egal!

În acest caz, dacă echipa gazdă, FCSB, se impune doar la un gol diferență, atunci pariul câștigător va fi X. Asta dacă vom alege pariul HX, la valoare de –1. Diferența față de prima variantă este că pariul e câștigător doar dacă echipa gazdă se impune la FIX un gol diferență.

(HX)-2 FCSB – CFR Cluj

La fel ca și în primul exemplu, ca să iasă câștigător HX, echipa gazdă trebuie să câștige la FIX două goluri diferență. Orice alt scor, nu mai face HX câștigător.

Dacă în cazul H1, în funcție de valoarea oferită, pariul era câștigător pentru o victorie cu cel puțin o unitate mai mare decât valoarea indicată, la HX, pariul e câștigător când echipa gazdă câștigă la o aceeași diferență ca valoarea indicată!

 • HX(-1) – (1-0, 2-1, 3-2) – FIX un gol diferență!
 • HX(-2) – (2-0, 3-1, 4-2) – FIX două goluri diferență!
 • HX(-3) – (3-0, 4-1, 5-2) – FIX trei goluri diferență!

Cum am arătat și în graficul de mai sus, HX e câștigător doar pentru o anumită diferență de goluri. Un gol, două trei sau în funcție de câte e valoarea indicată a handicapului!

3. H2(+1) FCSB – CFR Cluj – handicap pe echipa oaspete!

În cel de-al treilea caz, pariul pe handicap merge, evident, pe formația oaspete. Ca și în exemplele anterioare, avantajul fictiv e egal cu valoarea indicată. În cazul acesta, oaspeții pleacă cu un avantaj de un gol. Ca să câștige, echipa oaspete îi este suficient și un egal. Practic, acest pariu H2(+1) este echivalent cu șansa dublă. X2 în acest caz.

H2(+2) – FCSB – CFR Cluj

De această dată, avantajul fictiv este de două goluri, astfel că pariul este câștigător și în cazul unui eșec la MAXIM un gol diferență. Orice alt rezultat în favoarea oaspeților face pariul câștigător. Un eșec la două goluri diferență sau mai mult face pariul pierzător!

H2(+3) FCSB – CFR Cluj

Ca și în exemplul de mai sus, de această dată oaspeții pot pierde și la MAXIM două goluri diferență, iar pariul este câștigător. Sau o înfrângere la un gol diferență. Un eșec la trei goluri diferență sau mai mult face pariul pierzător!

Cum probabil v-ați dat seama, H2, pe echipa oaspete e opusul primei variante, H1. Doar că acum diferența se calculează invers, scăzând din valoarea oferită handicapului, până la un deficit de MAXIM o un gol diferență!

 • H2(+1) – (0-0, 1-1, 2-2) victorie sau egal formația oaspete
 • H2(+2) – (0-1, 1-2, 2-3) – cel MULT un gol diferență
 • H2(+3) (0-2, 1-3, 2-4) – cel MULT două goluri diferență

După cum se poate vedea și în grafic, echipa oaspete iese învingătoare în acest pariu, H2, chiar și în cazul în care nu câștigă partida sau pierde la MAXIM un gol diferență față de valoarea handicapului!

Alte sporturi

Exemplele oferite au fost din fotbal, dar ele se aplică identic și în majoritatea celorlalte sporturi, precum baschet, handbal, hochei sau volei. Marea excepție este tenisul, unde meciul nu se poate termina la egalitate.

Deși toate aceste sporturi se pot termina la egalitate (spre deosebire de tenis, unde nu este posibil), casele de pariuri online oferă doar pariuri pe H1 sau H2. Doar fotbalul are pariul HX, care oricum e mai complicat, din punct de vedere al pronosticării.

Handicapul la tenis

La tenis însă, meciurile se joacă sub formatul BO3 sau BO5 (best of 3 or best of 5). Cel mai bun din trei seturi sau 5 seturi. Iar pentru necunoscători, poate părea puțin mai greu, însă în realitate, nu e deloc așa. Sigur, ca să pariați pe tenis, e recomandat să urmăriți acest sport sau să aveți cunoștințe. Cum ziceam într-unul din articole, primul aspect pe care îl luăm în seama înainte să pariem, este să cunoaștem acel sport.

Iar pentru cunoscători, când alegem să mizăm pe victoria la handicap a unui jucător la, trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Dar haideți să vă oferim un exemplu concret.

Djokovic – Nadal – 7-6, 6-4, 6-3

Pentru a calcula diferența de game-uri, scădem diferența din setul pierdut din cele câștigate. Si avem astfel. Djokovic a pierdut la un game diferență primul set, dar în următoarele două seturi, a câștigat în total la o diferență de 4 game-uri. (6-4=2, 6-3=3),( 3+2=5). 5-1=4

Avem așadar o victorie al lui Djokovic la 4 game-uri diferență, ceea ce rezultă că ar fi fost câștigătoare pariurile pe victoria lui Djokovic la H de –1, -2, și -3. Dacă am fi ales un pariu la –4, acesta ar fi fost pierzător.

Invers, dacă am fi mizat un handicap + pe Nadal, pariurile câștigătoare ar fi fost de la +4 în sus. Însă înainte să luam aceste pariuri pe handicap, trebuie să vedem cotele la victorie, liniile pe handicap și cât de valoroase sunt aceste cote.

handicap

În exemplul de mai sus, dacă alegem să merge pe H1, la o valoare de –2,5, atunci Ruud trebuie să se impună la CEL PUȚIN 3 game-uri diferență. (7-6, 7-5), 6-4, 7-5).

În schimb, dacă mizăm pe H2, la o valoare de tot 2,5 dar cu +, Norrie poate să piardă la MAXIM două game-uri diferență. (6-7, 6-7), (6-3, 4-6, 6-7),

Însă când vrem să alegem la TENIS un pariu pe handicap, trebuie să ne gândim că favoritul trebuie să câștige cu un game mai mult decât valoarea indicată, iar outsiderul poate să piardă la maxim un game diferență mai puțin decât valoarea oferită. Exact ca și în H1 și H2, explicate la fotbal!

În concluzie

Așadar am putut vedea că handicapul european are trei variante, în funcție de rezultatele înregistrate pe teren. Doar că marea parte a pariorilor, merg pe unul din cele două handicapuri, H1 sau H2, iar de multe ori aceste pariuri se dovedesc foarte eficiente. Mai ales în meciurile foarte dezechilibrate, unde simțim o eventuală surpriză, iar liniile pe outsider sunt ridicate!

Diferențe între handicapul european vs asiatic

La începutul articolului, menționam o diferență între cele două tipuri de pariuri cu handicap. Am identificat trei diferențe principale între cele două tipuri de pariuri:

 • Un pariu pe handicap asiatic va avea întotdeauna, doar două opțiuni de pariere.(câștigător gazde sau oaspeți) În schimb un pariu pe handicap european va avea întotdeauna 3 opțiuni de pariere, așa cum am explicat în acest articol.
 • În cazul pariurilor asiatice, handicapul poate avea valoare întreagă, dar și valoare zecimală (0.25, 0.5, 0.75). În cazul pariurilor europene, handicapul este are doar valori întregi (+/-1.00, +/-2.00, +/-3.00). Lucrul acesta îl menționam la începutul articolului.
 • În cazul handicapurilor asiatice cu valoare întreagă, dacă un pariu iese FIX la mijloc, suma pariată va fi returnată. În cazul handicapurilor europene cu valoare întreagă, dacă un pariu iese FIX la mijloc, atunci va fi câștigător pariul pe HX, așa cum am explicat ceva mai sus.

Sperăm că v-am lămurit cum stă treaba cu pariul cu handicap european și să puteți profita de valoarea cotelor pe care bookmakerii o oferă în cadrul acestor pariuri. Într-un alt articol, vom explica, detaliat și cealaltă categorie de handicap, asiatic, care oferă de asemenea multe alte variante de pariere! Multă inspirație în alegeri și la cât mai multe câștiguri!

Disclaimer:Toate ofertele speciale și bonusurile prezentate pe pagina web pariez-online.ro sunt supuse unor termeni și condiții de acordare individuale din partea operatorilor care le oferă. Pentru a fi complet informat despre toate aceste condiții, studiați totdeauna termenii și condițiile relevante asociate fiecărui bonus și fiecărei oferte speciale în parte direct pe pagina web al operatorului. Această pagină web conține informații despre jocuri de noroc pe bani reali.Accesul la acest site este interzis minorilor.Jocurile de noroc pot deveni o problemă cu consecințe serioase dacă nu sunt practicate responsabil!
DMCA.com Protection Status