Top 5 jucători din naționala Croației

Home » Top 5 jucători din naționala Croației

Campionatul Mondial din Qatar se apropie cu pași repezi. Toată lumea așteaptă cu sufletul la gură primul meci… dar și finala, speculând care dintre naționalele participante va duce trofeul acasă. Reprezentativa croată a avut performanțe remarcabile la edițiile precedente – iar anul acesta, este considerată una dintre echipele naționale cu șanse reale de a câștiga cel mai mare trofeu din fotbalul mondial. Iar până atunci, să aruncăm o privire asupra top 5 jucători din naționala Croației care vor participa la FIFA World Cup 2022 din Qatar.

Top 5 jucători din naționala Croației

Echipa națională de fotbal din Croația este una din cele mai bune reprezentative din lume la ora actuală. După ce și-a câștigat independența, naționala de la Zagreb a început să-și facă simțită prezența atât la nivel european cât și la nivel mondial.

Prima performanță a echipei a fost cea de la Mondialul din 1998, când la doar câțiva ani de la dezmembrarea Iugoslaviei, naționala lui Davor Šuker a fost surpriza turneului, obținând locul 3 în fața giganților precum Italia, Argentina, Anglia sau Germania.

20 de ani mai târziu, Croația o întâlnea din nou pe Franța, în finala Campionatului Mondial. Modric și compania s-au înclinat din nou în fața naționalei cocoșului galic, în ceea ce reprezintă cea mai mare performanță din istoria Croației, pierzând cu un scor lăudabil de 4-2. Aflată la a 6-a prezență la un Campionat Mondial, Croația va încerca în Qatar să se apropie cât mai mult de parcursul de la ultimul turneul final.

Iar jucătorii de mai jos îi vor fi, cu siguranță, de ajutor.

Martin Erlić

Fundașul central de la Sassuolo e unul din tinerii din lotul Croației. Stoperul a jucat în ultimele trei sezoane la Spezia, din care două în Serie A, iar din această vară a fost oprit în lotul formației din Sassuolo. În ultimii doi ani, Martin a adunat 57 de meciuri în prima ligă din Italia, marcând de 5 ori.

Fundașul a fost titular în 3 din cele patru meciuri jucate de Franța în Liga Națiunilor în luna iunie, inclusiv în meciul contra Franței. E de așteptat ca Erlic să fie unul din jucătorii de bază și la turneul final.

Dacă va reuși să se impună la Sassuolo și va avea evoluții solide, cu siguranță Erlic va putea ajuta Croația la un parcurs cât mai bun în Qatar. Iar fără doar și poate, stoperul va fi unul din oamenii care vor atrage atenția.

Josip Brekalo

top 5 jucători din naționala Croației - Josip Brekalo

Extrema celor de la Wolfsburg e un alt jucător de bază din naționala lui Zlatko Dalić. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a făcut pasul în urmă cu 6 ani către unul din cele mai importante campionate din lume, Bundesliga.

În 2016, pe când avea 18 ani, Brekalo era cumpărat de către Wolfsburg de la Dinamo Zagreb contra sumei de 10 milioane de euro. Cu excepția unui retur, când a evoluat împrumut la VFB Stuttgart, Josip a fost om de bază în echipa lupilor. Sezonul trecut a evoluat în Seria A, la Torino, tot sub formă de împrumut, unde de asemenea a fost om de bază, evoluând în 32 de partide în Serie A.

În naționala Croației, Brekalo are locul de titular asigurat în urma evoluțiilor din ultimii ani. Iar la turneul final din Qatar, ochii vor fi îndreptați cu siguranță asupra extremei de la Wolfsburg, care cu siguranță va face diferența pentru reprezentativa pregătită de Dalic.

Mario Pasalić

Play-maker-ul celor de la Atalanta e unul din cei mai buni jucători din Serie A. În vârstă de 27 de ani, Mario a bifat multe cluburi în carieră până și-a găsit liniștea la Atalanta. Sub comanda lui Gasperini, croatul a devenit unul din cei mai buni jucători din Italia.

Pasalic a fost unul din artizanii echipei în sezonul 2019/2020, când Atalanta a ajuns în sferturile Ligii Campionilor. Și a fost la doar câteva minute de calificarea în semifinale. Din 2018 la Atalanta, croatul a jucat în peste 100 de meciuri pentru bergamasci, marcând 33 de goluri.

Pasalic va fi unul din jucătorii care vor străluci în naționala finalistei la turneul din Qatar. Și asupra căruia ochii vor fi ațintiți. Iar Mario nu avea cum să lipsească nici din topul nostru!

Marcelo Brozović

Un alt jucător care va atrage privirile e unul din pionii de bază ai celor de la Inter, Marcelo Brozovic. Un alt jucător matur din naționala Croației, Brozo a luat parte și la parcursul echipei din urmă cu 4 ani. Unde de asemenea a fost om de bază.

Din 2015 la formația din Milano, Brozovic a jucat constant în fiecare sezon. Și mereu a pus umărul la rezultatele obținute de gruparea de pe Giuseppe Meazza. Inclusiv sezonul trecut, când Inter a pierdut titlul la mustață în fața marii rivale, AC Milan.

La startul Mondialului din Qatar, Brozovic va avea 30 de ani împliniți și va fi alături de celelalte staruri din naționala Croației una din piesele de bază a finalistei turneului din Rusia. Iar atenția aspra sa va fi mai mult decât mărită!

Luka Modrić

Nu aveam cum să încheiem lotul Croației fără să-l includem pe starul celor de la Real Madrid, Luka Modric. Decarul galacticilor și al croaților nu mai are nevoie de prea multe prezentări. Trebuie doar precizat că în septembrie, Luka va împlini 37 de ani!!

O vârstă la care mulți alții mai joacă doar prin campionatele din afara Europei sau sunt deja retrași, Modric încă evoluează la cel mai înalt nivel. Și nu oricum, ci o face foarte bine! A fost unul din oamenii de bază ai Realului în succesul din sezonul trecut la Real Madrid.

Și va fi motorul Croației și la turneul din Qatar. La vârsta sa, Modric nu dă semne de oboseală și vrea un parcurs cât mai apropiat și la acest mondial precum cel din urmă cu patru ani. Iar Luka va fi, nu doar starul Croației, ci a Mondialului din Qatar!

Foto: Wikipedia

Recomandăm
Case de pariuri de top
Fortuna

100% până la 500 de lei la prima depunere

Unibet

Un brand consacrat, internațional, de încredere

Mozzart Bet

Bonusuri și cote bune la rezultat și peste / sub

Disclaimer:Toate ofertele speciale și bonusurile prezentate pe pagina web pariez-online.ro sunt supuse unor termeni și condiții de acordare individuale din partea operatorilor care le oferă. Pentru a fi complet informat despre toate aceste condiții, studiați totdeauna termenii și condițiile relevante asociate fiecărui bonus și fiecărei oferte speciale în parte direct pe pagina web al operatorului. Această pagină web conține informații despre jocuri de noroc pe bani reali.Accesul la acest site este interzis minorilor.Jocurile de noroc pot deveni o problemă cu consecințe serioase dacă nu sunt practicate responsabil!
DMCA.com Protection Status