Manchester City – Liverpool, șanse de câștig în Premier League

Home » Manchester City – Liverpool, șanse de câștig în Premier League

În anii trecuți, s-a întâmplat des ca o echipă sau alta din Premier League să fie declarată campioana Angliei devreme. Campioană matematică – adică având o poziție sigură pe primul loc în clasament, indiferent de câte meciuri pierde până la sfârșitul sezonului. Anul acesta, însă, lucrurile stau diferit. Confruntarea Manchester City – Liverpool pare să țină până la sfârșitul sezonului Premier League pe 22 mai 2022.

Întrebarea e: ce șanse are fiecare dintre cele două echipe să câștige campionatul?

Manchester City - Liverpool

Manchester City – Liverpool, față în față

Situația actuală în Premier League este foarte similară pentru cele două echipe. Ambele au jucat 33 de meciuri până azi, și ambele joacă azi împotriva unor adversari accesibili – Man City va juca împotriva Leeds United, pe locul 16, iar Liverpool împotriva Newcastle, pe locul 9.

Manchester City are acum un avantaj de un singur punct – are 80 de puncte în Premier League, iar Liverpool 79. În același timp, golaverajul este în avantajul echipei roșii: Liverpool are golaveraj de +63 față de cel al lui Man City, de +59. Acest lucru este important în cazul unei egalități la puncte.

Update:

În meciurile lor de weekend, ambele echipe și-au învins adversarii, obținând câte trei puncte în urma victoriilor. Astfel, diferența de un punct dintre cele două echipe a rămas: Manchester City are acum 83, cu golaveraj de +63, iar Liverpool are 82, cu golaveraj de +64. Diferența între golurile marcate și încasate de cele două este minusculă dar importantă în cazul în care se ajunge la o egalitate de puncte.

O privire asupra tabelei Premier League arată clar că Manchester City – Liverpool este confruntarea care va da Angliei o nouă campioană. Mai ales pentru că a treia clasată, Chelsea, este cu 13 puncte (adică patru meciuri câștigate și o remiză) în urma Liverpool.

Meciurile următoare

Sezonul 2021-2022 din Premier League se termină pe 22 mai 2022. Până atunci, ambele echipe mai au doar câteva meciuri de jucat.

Manchester City joacă azi în deplasare la Leeds United (locul 16), un adversar accesibil. Apoi, în luna mai, are de jucat următoarele meciuri:

Liverpool, la rândul ei, joacă azi împotriva Newcastle United (locul 9) în deplasare. Până la sfârșitul sezonului, echipa în roșu va mai juca următoarele meciuri:

Din toate aceste meciuri, fiecare echipă poate aduna câte 15 puncte – asta în cazul ideal, în care ambele echipe își câștigă fiecare meci.

Adversari

Singura echipă clasată în top 5 dintre adversarii mai sus menționați este Tottenham Hotspur. Spurs au avut un parcurs mixt în Premier League până acum, cu victorii răsunătoare împotriva Aston Villa și Newcastle în ultimele săptămâni dar și o înfrângere suferită de la Brighton și o remiză albă cu Brentford.

Echipa londoneză a mai jucat odată cu Liverpool în acest sezon, iar rezultatul a fost 2-2. Echipa are potențial și un lot puternic – Tottenham a învins Man City în ambele întâlniri din sezonul curent al Premier League. Prima dată, acasă, Spurs a învins Man City cu scorul de 1-0 în august 2021, apoi în deplasare, meciul Man City – Spurs s-a terminat cu scorul de 2-3. Echipa din Tottenham are potențialul de a-i face probleme Liverpool, ceea ce îi poate costa chiar titlul de campion.

Manchester City a învins fiecare dintre adversarii rămași pentru restul sezonului Premier League în turul confruntărilor:

 • 7-0 împotriva Leeds, acasă, în decembrie
 • 4-0 împotriva Newcastle, în deplasare, în decembrie
 • 1-0 împotriva Wolves, acasă, în decembrie
 • 2-1 împotriva West Ham, acasă, în noiembrie
 • 2-1 împotriva Aston Villa, în deplasare, în decembrie

Liverpool, la rândul ei, a avut rezultate mixte împotriva adversarilor pe care urmează să-i înfrunte:

 • 3-1 împotriva Newcastle, acasă, în decembrie
 • egal (2-2) cu Tottenham Hotspur, în deplasare, în decembrie
 • 1-0 împotriva Aston Villa, acasă, în decembrie
 • 4-0 împotriva Southampton, acasă, în noiembrie
 • 1-0 împotriva Wolves, în deplasare, în decembrie

Deci, până la urmă, cine va câștiga Premier League anul acesta?

În momentul de față, ținând cont de calitatea adversarilor din următoarele trei săptămâni, șansele Manchester City de a câștiga Premier League sunt ceva mai bune, în special având în vedere programul mai lejer din mai.

Dacă ambele echipe câștigă fiecare dintre următoarele meciuri, adică obțin câte 15 puncte, Man City va menține avansul de un punct în ligă și obține titlul de campion. Dacă Liverpool câștigă toate meciurile sale (15 puncte) iar unul dintre meciurile Man City se termină la egalitate (13 puncte) sau cu înfrângere (12 puncte), Liverpool preia conducerea și poate fi încoronat campion în Premier League. Liverpool trebuie să obțină cu cel puțin un punct mai mult decât Manchester City din următoarele cinci meciuri și trebuie să-și mențină golaverajul peste Man City ca să aibă șanse reale de a câștiga. În orice alt scenariu, Liverpool termină Premier League la locul 2.

Iar când vine vorba de șansele Chelsea – pe locul 3 în Premier League – de a prelua conducerea clasamentului: ele există, matematic, dar sunt minuscule. Chelsea ar trebui să câștige fiecare dintre meciurile sale, iar Man City și Liverpool să piardă pe linie până pe 22 mai ca echipa albastră să aibă câștig de cauză.

Cotele pentru titlul de campion Premier League:

Cotele afișate pentru campioana Premier League din acest sezon arată clar care echipă este favorită pentru titlu în 2021-2022:

 • Unibet: Liverpool 2,80 / Manchester City 1,45
 • Betano: Liverpool 3,30 / Manchester City 1.30
 • Superbet: Liverpool 2,75 / Manchester City 1,45
 • WinMasters: Liverpool 2,70 / Manchester City 1,41

Recomandăm
Case de pariuri de top
Fortuna

100% până la 500 de lei la prima depunere

Unibet

Un brand consacrat, internațional, de încredere

Mozzart Bet

Bonusuri și cote bune la rezultat și peste / sub

Disclaimer:Toate ofertele speciale și bonusurile prezentate pe pagina web pariez-online.ro sunt supuse unor termeni și condiții de acordare individuale din partea operatorilor care le oferă. Pentru a fi complet informat despre toate aceste condiții, studiați totdeauna termenii și condițiile relevante asociate fiecărui bonus și fiecărei oferte speciale în parte direct pe pagina web al operatorului. Această pagină web conține informații despre jocuri de noroc pe bani reali.Accesul la acest site este interzis minorilor.Jocurile de noroc pot deveni o problemă cu consecințe serioase dacă nu sunt practicate responsabil!
DMCA.com Protection Status